Ponev s krompirjem in z gobami

15. 12. 2012

Okusna jed (predvsem za ljubitelje gob) z rahlim pridihom poletja.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 1 kg drobnega krompirja, ki se ne razkuha
  • 4 žlice olivnega olja
  • 300 g gob (lisičke, jurčki ali šampinjoni, ali mešano)
  • 200 g češnjevega paradižnika
  • 2 šalotki
  • 1 vejico rožmarina
  • 1 strok česna
  • sol, poper
  • malo rukole
  • 100 g rikote, skute ali sirčka
Priprava:

Krompir temeljito operite, po želji olupite in po dolgem zrežite na četrtine. V ponvi na 2 žlicah olivnega olja ga med mešanjem pecite 10 minut. Pripravite gobe in paradižnik ter jih po potrebi narežite. Šalotko olupite in sesekljajte. Gobe, šalotko in preostalo olje dodajte v ponev in pražite še 5 minut.

Rožmarin oplaknite in osušite. Česen olupite in sesekljajte. Krompirju primešajte rožmarin, česen in paradižnik ter pražite 3 minute. Jed začinite s soljo in poprom. Rožmarinovo vejico odstranite iz ponve. Tik pred serviranjem jed posujte z rukolo in razdrobljeno skuto.

Čas priprave: približno 40 minut.
Na osebo: približno 350 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 32 g.

Iz revije Lisa

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri