Slasten in hrustljav zaradi oreščkov
Za 8 kosov potrebujete
Za testo:
- 300 g pirine moke
- 1 žlico sladkorja
- 1 žličko soli
- ½ žličke pecilnega praška
- 180 g hladne margarine
In:
- 500 g pora
- sol
- 2 žlici orehovih jedrc
- 4 žlice indijskih oreščkov
- 1 žlica lešnikov
- 70 ml rastlinske smetane za kuhanje
- 1 žličko agavinega sirupa
- 1 žličko marantovega škroba
- 1 žličko jabolčnega kisa
- poper
Priprava
Zmešajte suhe sestavine za testo in koščke margarine. Dodajte 3 žlice ledeno hladne vode in na hitro zgnetite testo. Med dvema plastema prozorne folije ga razvaljajte približno 1 cm debelo. Z njim nato obložite model za pite (premera 26 cm), oblikujte rob in model za 30 minut postavite v hladilnik.
Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Očiščen por zrežite na obročke. 30 sekund jih blanširajte v slani vodi in jo po kuhanju odlijte. Prestrezite 250 ml tekočine.
Testo večkrat prebodite in ga pecite 5 minut. Prestreženi tekočini dodajte pol oreščkov, rastlinsko smetano, agavin sirup, škrob in kis ter vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom. Mešanico še začinite. Skupaj s porom in preostalimi oreščki jo porazdelite po testu. Kiš približno 35 minut pecite na spodnjem nivoju pečice.
Čas priprave: 2 uri in 10 minut.
Na kos: približno 410 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 28 g, ogljikovi hidrati: 33 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?