10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Porov kiš z olivami

Porov kiš z olivami (foto: Profimedia) Profimedia
8. 1. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Slastna jed, s katero boste zaqgodovo navdušili domače.

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 250 g moke
  • ščepec soli
  • 125 g masla 
  • 1 jajce
  • maslo za model

Za nadev:

  •  1 majhno rdečo papriko
  • 1 majhno rumeno papriko
  • 1 por
  • 3 jajca
  • 200 ml smetane
  • 100 g skute
  • 1 žlico dijonske gorčice
  • 2 stroka česna
  • 100 g ementalca
  • sol
  • 4 vejice timijana
  • 80 g črnih oliv

Priprava:

1 Moko in sol presejte, dodajte koščke zmehčanega masla in jajce. Zgnetite mehko in voljno testo, ga zavijte v folijo za živila in ga za 30 minut postavite v hladilnik.

2 Očistite zelenjavo. Papriki zrežite na paličice, por pa na obročke. Jajca stepite s smetano in skuto. Dodajte gorčico, strt česen in drobno nastrgan sir. Če želite, nadev še solite.

3 Testo okroglo razvaljajte in z njim obložite namaščen model za pite. Na več mestih ga prebodite z vilicami in prelijte z nadevom.

4 Po nadevu razporedite zelenjavo in jo potresite z vejicami timijana in olivami. Kiš 50 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri