Porov kiš z olivami

Porov kiš z olivami (foto: Profimedia) Profimedia
8. 1. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Slastna jed, s katero boste zaqgodovo navdušili domače.

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 250 g moke
  • ščepec soli
  • 125 g masla 
  • 1 jajce
  • maslo za model

Za nadev:

  •  1 majhno rdečo papriko
  • 1 majhno rumeno papriko
  • 1 por
  • 3 jajca
  • 200 ml smetane
  • 100 g skute
  • 1 žlico dijonske gorčice
  • 2 stroka česna
  • 100 g ementalca
  • sol
  • 4 vejice timijana
  • 80 g črnih oliv

Priprava:

1 Moko in sol presejte, dodajte koščke zmehčanega masla in jajce. Zgnetite mehko in voljno testo, ga zavijte v folijo za živila in ga za 30 minut postavite v hladilnik.

2 Očistite zelenjavo. Papriki zrežite na paličice, por pa na obročke. Jajca stepite s smetano in skuto. Dodajte gorčico, strt česen in drobno nastrgan sir. Če želite, nadev še solite.

3 Testo okroglo razvaljajte in z njim obložite namaščen model za pite. Na več mestih ga prebodite z vilicami in prelijte z nadevom.

4 Po nadevu razporedite zelenjavo in jo potresite z vejicami timijana in olivami. Kiš 50 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj.

Foto: Profimedia

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri