Porova pita s klobaso

10. 10. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Porova pita s klobaso (foto: Profimedia)
Profimedia

Pita na malo drugačen način...

Za 10 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 100 g masla
  • 1 jajce
  • ščepec soli
  • 200 g moke
  • 1/3 žličke pecilnega praška

Za nadev:

  • 50 g slanine
  • 200 ml smetane
  • 4 jajca
  • sveže mleti pisani poper
  • ščepec mletega muškatnega oreščka
  • 50 g nastrganega sira
  • 80 g pikantnih klobas

Priprava:

1 Zmešajte koščke zmehčanega masla, jajce, sol in presejano moko s pecilnim praškom. Zgnetite mehko in voljno testo ter ga za 30 minut postavite v hladilnik.

2 Očistite por in ga zrežite na majhne koščke. V globoki ponvi popražite koščke slanine in nato dodajte še por. Mešanico stresite v skledo in ji dodajte še smetano, jajca, sol, poper in muškatni orešček.

3 Testo razvaljajte okroglo in 3 mm debelo. Z njim obložite model, zatisnite robove in model nato za 15 minut postavite v hladilnik.

4 Nadevu dodajte tri četrtine nastrganega sira in ga razporedite po testu. Nato po njem razporedite kolesca klobase, jih potresite s preostalim sirom in pito približno 15 minut pecite v pečici, segreti na 210 stopinj. Ko se robovi testa obarvajo rjavo, temperaturo zmanjšajte na 140 stopinj in pito pecite še 25 do 30 minut.

Odprla je možev dnevnik. Kar je videla, jo je pustilo brez besed