Pita na malo drugačen način...
Za 10 kosov potrebujete:
Za testo:
- 100 g masla
- 1 jajce
- ščepec soli
- 200 g moke
- 1/3 žličke pecilnega praška
Za nadev:
- 50 g slanine
- 200 ml smetane
- 4 jajca
- sveže mleti pisani poper
- ščepec mletega muškatnega oreščka
- 50 g nastrganega sira
- 80 g pikantnih klobas
Priprava:
1 Zmešajte koščke zmehčanega masla, jajce, sol in presejano moko s pecilnim praškom. Zgnetite mehko in voljno testo ter ga za 30 minut postavite v hladilnik.
2 Očistite por in ga zrežite na majhne koščke. V globoki ponvi popražite koščke slanine in nato dodajte še por. Mešanico stresite v skledo in ji dodajte še smetano, jajca, sol, poper in muškatni orešček.
3 Testo razvaljajte okroglo in 3 mm debelo. Z njim obložite model, zatisnite robove in model nato za 15 minut postavite v hladilnik.
4 Nadevu dodajte tri četrtine nastrganega sira in ga razporedite po testu. Nato po njem razporedite kolesca klobase, jih potresite s preostalim sirom in pito približno 15 minut pecite v pečici, segreti na 210 stopinj. Ko se robovi testa obarvajo rjavo, temperaturo zmanjšajte na 140 stopinj in pito pecite še 25 do 30 minut.