25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Porova pita s klobaso

Porova pita s klobaso (foto: Profimedia) Profimedia
10. 10. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Pita na malo drugačen način...

Za 10 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 100 g masla
  • 1 jajce
  • ščepec soli
  • 200 g moke
  • 1/3 žličke pecilnega praška

Za nadev:

  • 50 g slanine
  • 200 ml smetane
  • 4 jajca
  • sveže mleti pisani poper
  • ščepec mletega muškatnega oreščka
  • 50 g nastrganega sira
  • 80 g pikantnih klobas

Priprava:

1 Zmešajte koščke zmehčanega masla, jajce, sol in presejano moko s pecilnim praškom. Zgnetite mehko in voljno testo ter ga za 30 minut postavite v hladilnik.

2 Očistite por in ga zrežite na majhne koščke. V globoki ponvi popražite koščke slanine in nato dodajte še por. Mešanico stresite v skledo in ji dodajte še smetano, jajca, sol, poper in muškatni orešček.

3 Testo razvaljajte okroglo in 3 mm debelo. Z njim obložite model, zatisnite robove in model nato za 15 minut postavite v hladilnik.

4 Nadevu dodajte tri četrtine nastrganega sira in ga razporedite po testu. Nato po njem razporedite kolesca klobase, jih potresite s preostalim sirom in pito približno 15 minut pecite v pečici, segreti na 210 stopinj. Ko se robovi testa obarvajo rjavo, temperaturo zmanjšajte na 140 stopinj in pito pecite še 25 do 30 minut.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri