Poskusite te božanske sladice iz grške kulinarike (vredne greha!)

Poskusite te božanske sladice iz grške kulinarike (vredne greha!) (foto: SHUTTERSTOCK) SHUTTERSTOCK
27. 11. 2019 Promocijsko sporočilo

Večino časa seveda skrbimo za svoje dobro počutje, ustrezno prehrano, redno gibanje ... Tu in tam pa si obvezno privoščimo tudi kakšno manjšo, vendar noro slastno pregreho, ki poboža naše brbončice in dušo. Ali ni tudi to pomemben del dobrega počutja?

Tokrat smo navdih poiskali v grški kuhinji! 

1 Čokoladna halva

1 skodelica vode
2 skodelici rastlinskega olja
6 skodelic sladkorja
6 skodelic moke
1 skodelica čokolade v prahu ali kakava
po želji rozine, orehi, lešniki, mandlji

V globljo ponev dajte olje, vodo in sladkor. Moko zmešajte s čokolado v prahu ali kakavom. Ko se sladkor stopi in zmes zavre, počasi dodajte moko s čokolado in premešajte. Mešajte še nekaj minut, dokler ni zmes enakomerna in skuhana. Po želji dodajte rozine, oreščke, lešnike, mandlje, nato mešanico vlijte v manjši pekač in poravnajte. Ko se rahlo ohladi, narežite na kocke.

2 Jagodna pena z grškim tipom jogurta

250 g jagod (trenutno zamrznjenih)
1 žlica limoninega soka
250 g maskarponeja
150 g grškega tipa jogurta Mu Athentikos
od 80 do 120 g sladkorja
lupinica 1/2 bio limone

Jagode stresite v električni mešalnik, dodajte sladkor in naribano limonino lupinico ter prilijte limonin sok. Vse skupaj zmešajte v gladko omako. Maskarpone in grški tip jogurta stresite v skledo in penasto stepite. Prilijte tretjino jagodne omake in vse skupaj stepite z metlico. Preostalo jagodno omako nalijte v kozarce in po njej razdelite jagodno peno. Sladico vsaj za 60 minut shranite v hladilniku. 

3 Grški tip jogurta naravnost iz hladilnika

Posladkate se lahko tudi kar takoj, in to z grškim tipom jogurtov Mu Athentikos. Odlikujeta jih poln okus in kremasta tekstura, ki jo nadgradi izbrano podloženo sadje ali med z bourbonsko vanilijo. Z grškim tipom jogurta Mu Athentikos boste vstopili v grški svet razvajanja in užitkov, za lahkotnejši užitek pa si privoščite izdelke Mu Athentikos Mousse.