Za ljubitelje gob in rib...
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 rdeči čebuli
- 300 g gob
- 4 vejice žajblja
- 4 vejice luštreka
- 4 postrvi
- sveže strti črni poper
- 100 g masla
Priprava:
1 Olupljeno čebulo zrežite na krhlje. Gobe dobro očistite. Zelišča oplaknite in jih sesekljajte.
2 Oplaknite postrvi in jih dobro otrite. Začinite jih s soljo in poprom. Nato jih napolnite z delom čebule in gob. Postrvi položite v večji pekač in jih obložite s preostalo čebulo in gobami. Povrhu razporedite koščke masla.
3 Postrvi potresite z žajbljem in jih 15 do 20 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Na koncu jih potresite s posušenim luštrekom in jih pecite še 1 do 2 minuti. Postrezite s pečenim krompirjem.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?