Praznična velikonočna pojedina

11. 3. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Velika noč je praznik, ob katerem se za mizo zbere vsa družina. Presenetite svoje bližnje z jagnječjo pečenko.

Praznična velikonočna pojedina Profimedia
Jagnječja pečenka z gobovim nadevom

Za 4 osebe potrebujete:

  • pest suhih gob
  • 1/2 šopka peteršilja
  • 150 g mlete jagnjetine
  • 1 jajce, sol, sveže mleti poper
  • 1 kg jagnjetine (ramstek)
  • 3 stroke česna
  • 2 čebuli
  • 400 ml juhe
  • 400 g stročjega fižola
  • 1 žlico masla
  • 100 g slanine
  • 1–2 žlici moke

PRIPRAVA:

Suhe gobe dobro namočite v hladni vodi. Nato jih ožemite in zrežite na manjše koščke. Peteršilj oplaknite in ga na drobno sesekljajte. Zmešajte mleto meso, jajce, gobe in peteršilj in maso začinite s soljo in poprom.

Očistite ramstek in z ostrim nožem zarežite globok žep. Napolnite ga s pripravljenim nadevom, povežite s sukancem, pečeno pa začinite še s soljo in poprom ter natrite s strtim česnom. Olupite čebuli. Eno drobno sesekljajte, jo stresite v pekač, nanjo položite meso in ga zalijte z juho. Pekač pokrijte z aluminijasto folijo in meso 1 uro pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Občasno zalijte. Nato odstranite folijo in pečenko zlato zapecite.

V tem času očistite fižol in ga skuhajte al dente v vreli slani vodi. V ponvi segrejte maslo in na njem popražite trakove slanine. Dodajte še drugo na drobno sesekljano čebulo in fižol, Vse skupaj malce podušite in začinite s soljo in poprom.

Omako od peke mesa zlijte v kozico in jo malce pokuhajte, tako da ostane samo še maščoba. Potresite jo z moko, prilijte malo juhe ter pustite nekaj minut lahno vreti. Ves čas mešajte. Omako nato precedite in jo začinite s soljo. Pečenko zrežite na rezine, dodajte stročji fižol, jed prelijte z omako in postrezite s krompirjem.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri