Kaki je izjemno darilo narave. Pa ne le zaradi svojega okusa temveč tudi zaradi vseh svojih dobrodejnih lastnosti. Ste preizkusili polnjen pečen kaki?
Katerokoli sadje je seveda zdravo, če pa je tako slastno in sladko kot med in ga lahko vključite v svoj zdrav prehranjevalni načrt, pa je še toliko boljše. Kaki je fantastičen svež, privoščimo pa si lahko tudi posušenega ali pečenega. Obstaja sicer več vrst kakija, sorta fuyu je denimo dobra tudi za peko v pečici.
- Preverite: Vse zdravilne lastnosti kakija
Tako pripravite polnjen pečen kaki
Sestavine:
- 4 kakiji
- 2 jabolki
- 60 g orehov (nasekljajte)
- 1 strok vanilje
- 4 žlice medu
Priprava:
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
Jabolka očistite in narežite na majhne kocke. Stresite jih v ponev in dodajte med.
Vaniljev strok prerežite, postrgajte semena in jih dodajte jabolkom.
Jabolka na srednji temperaturi pražite približno 5 minut oziroma dokler se ne zmehčajo. Ko se jabolka zmehčajo, odstavite ponev.
Kakije operite in prerežite na pol. Z žličko izdolbite sredico in kaki napolnite z jabolki.
Potresite z nasekljanimi orehi in pri 180 stopinjah Celzija pecite približno 15 minut.
Preden postrežete, naj se kakiji rahlo ohladijo.
Poskusiti morate tudi:
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?