Priprava domačih, presnih sladoledov je v resnici zelo preprosta. Potrebujete le zamrznjeno sadje, izbrano mleko (mandljevo, riževo, ovseno), med (javorjev sirup) in mešalnik.
Jagodov sladoled
Potrebujete
- 1 kg zamrznjenih jagod
- 1 zamrznjena banana (preden jo zamrznete, jo morate olupiti)
- veganski javorjev sirup (lahko tud med)
- mandljevo mleko
Priprava
1. Banano narežite na koščke in jo dajte v zamrzovalnik. Tudi jagode, ki jih uporabite za sladoled, morajo biti zamrznjene (lahko jih prej sami zamrznete ali pa jih kupite).
2. Sadje zmiksajte v dobrem mešalniku, lahko poskusite tudi s paličnim mešalnikom, a boste potrebovali dlje časa. Za lažje mešanje dodajte 1/4 skodelice mleka.
3. Za lažje mešanje med oziroma javorjev sirup zmešajte s kokosovim, riževim ali mandljevim oljem, preden ju dodate preostalim sestavinam.
4. Sladoled dajte za nekaj ur zamrzniti, lahko pa ga tudi takoj jeste – po želji.