Prihaja gurmanski vrhunec te zime: smučarsko - kulinarični praznik GOURMET CUP

Prihaja gurmanski vrhunec te zime: smučarsko - kulinarični praznik GOURMET CUP (foto: promocijski material) promocijski material
20. 1. 2020 Promocijsko sporočilo

Na Krvavec se tudi letos vrača že tradicionalno smučarsko-kulinarično druženje Gourmet Cup Ljubljana, kjer se bodo ponovno zbrali znani obrazi slovenske gostinske scene in ljubitelji kulinarike.

Dogodek, ki ga organizira Jezeršek gostinstvo v sodelovanju s partnerjem Turizmom Ljubljana, bo potekal v ponedeljek 27. januarja. Tekmovalnosti, sodelovanja, povezovanja in druženja zagotovo ne bo manjkalo...

promocijski material

Začeli bomo z gurmanskim zajtrkom

Za pravo kulinarično presenečenje bo poskrbel finalist izbora Najbolj inovativni kmet Bojan Firbas (Domačija Firbas) in ljubljenka občinstva Micka (op. domača kokoš). Po žrebu startnih številk bo na vrsti napet boj za zmagovalne stopničke za Gourmet pokal, ko se bodo v kar šestih kategorijah pomerili stari znanci in novinci iz gostinske in turistične scene, predstavniki medijev in ljubitelji kulinarike. Za glavno nagrado, ki jo je dvakrat zapored osvojila nekdanja smučarka, danes uspešna gostinka Alenka Dovžan, se bodo v svoji kategoriji potegovali tudi slovenski vinarji in deskarji.

promocijski material

Ves dan pa bo poskrbljeno za pravo kulinarično razvajanje na snegu – Gourmet na snegu ...

... kjer bo dišalo po novih jedeh, novih okusih in novih obrazih. Medtem ko bomo vneto navijali za svoje favorite, bodo na krvavški plaži naše brbončice razvajali mladi kuharski talenti, ki svoje znanje pridno nabirajo v slovenskih gostinskih šolah. Na Gourmetu na snegu bodo tako mladi upi pod budnim očesom vrhunskih kuharskih mojstrov ustvarjali prvinske kreacije po načelu »Back to the roots«. V svoje jedi bodo namreč spretno vključevali kakovostne lokalne sestavine (od njive do krožnika) in jih združevali z naravnimi elementi, ognjem, vodo, zemljo in zrakom. Dogodek bo zaznamoval tudi pester izbor vrhunskih penin in šampanjcev po izboru Hiše dobrih vin – Koželj.

promocijski material

Na Gourmetu na snegu bodo tako v kreativnih kuharskih tandemih kulinaričnemu ustvarjanju prepuščeni mladi posamezniki iz kar šestih slovenskih gostinskih šol in njihovi mentorji, kuharski mojstri, med njimi:

  • VSŠGT Bled in chef Davor Družinec (Hotel Astoria)
  • SŠGT Ljubljana in chef Igor Jagodic (Strelec)
  • BIC Ljubljana in chef Jakob Pintar (TaBar)
  • SŠGT Celje in chef Miran Ojsteršek (Gostilna Oštirka)
  • VSŠGT Maribor in chef Sebastjan Plevčak (Restavracija 7)
  • SŠGT Radovljica in chef Uroš Štefelin (Vila Podvin)
promocijski material

Eden največjih zagovornikov povezovanja mladih z gostinskim sektorjem je zagotovo tudi Luka Jezeršek, vodja kuhinj v podjetju Jezeršek gostinstva, ki že peto leto zapored organizira Gourmet Cup Ljubljana: »V podjetju Jezeršek gostinstvo za promocijo gostinskega poklica med mladimi izvajamo številne projekte, med katere zagotovo spada eden najuspešnejših projektov 'Z Jezerški v Slovensko hišo 2020 v Tokio'. Zavedamo se, da je povezovanje in sodelovanje ključnega pomena. Zato smo prišli na idejo, da na dogodku Gourmet Cup Ljubljana letos povežemo mlade, ki se urijo za gostinski poklic, z vrhunskimi slovenskimi chefi, ki jim je uspelo zaradi trdega dela in predanosti temu poklicu. Hkrati jih tudi nekoliko razbremenimo in jim omogočimo prijetno druženje s kolegi gostinci in vinarji. Želimo si, da tako mladi kot tudi drugi gostinci in podjetja spoznajo, da je gostinski poklic lep in ima številne prednosti.«

promocijski material

In kot se spodobi za tako poseben dan na snegu, kot je Gourmet Cup Ljubljana, se bo ta končal v slogu – z nepozabno Apres ski zabavo in posebnim glasbenim presenečenjem v garaži spodnje postaje kabinske žičnice Krvavec.

Posebno presenečenje pa je tudi tokratni gostujoči chef Gourmet Večerje na zajli, ki bo v torek, 28. januarja, na Krvavcu. Vsi nepoboljšljivi romantiki in kulinarični avanturisti bodo lahko doživeli prav posebno različico zajlanja v krvavških gondolah, kjer bodo Jezerškovi, Tomaž Bolka (Gostilna Krištof) in mladi ljubljanski chef Jakob Pintar, ki se uvršča med najboljše mlade kuharje sveta, z Okusi Ljubljane vse udeležence popeljali v pravo zimsko pravljico.

Obvezne prijave za smučarsko tekmo za Gourmet Pokal in dodatne informacije na www.gourmetcup.si.