Prikuha z lečo

28. 1. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Ohlajeno prikuho lahko začinite s kisom in oljem ter postrežete kot solato.

Za 4 osebe potrebujete

• 2 šalotki

• 1 strok česna

• 2 žlici olja

• 200 g leče

• 1 žličko paprike v prahu

• po 1 noževo konico karija in kurkume

• 400 ml juhe

• 400 g bučnega mesa

• 300 g češnjevega paradižnika

• 2 pesti špinače

• sol, poper

Priprava

Šalotko in česen olupite, na drobno sesekljajte in popražite na olju. Dodajte lečo. Začinite jo s papriko v prahu, karijem in kurkumo, zalijte z juho in kuhajte približno 20 minut.

Bučno meso narežite na kocke. Paradižnik oplaknite. Špinačo preberite, operite in dobro odcedite. Bučo in paradižnik dodajte leči in kuhajte še približno 10 minut. Po potrebi prilijte še malo juhe. Na koncu vmešajte špinačo in pregrejte le toliko, da upade. Po okusu še začinite.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 280 kcal, beljakovine: 16 g, maščobe: 6 g, ogljikovi hidrati: 39 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: leča

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri