Peresno lahka sladica...
Za 15 kosov potrebujete:
Za testo:
- 25 g svežega kvasa
- 35 g sladkorja
- 150 ml mleka
- 250 g moke
- ½ žličke mletega cimeta
- ščepec soli
- 50 g zmehčanega masla
- 1 jajce
Za kremo:
- 100 g drobno mletih olupljenih mandljev
- 100 g sladkorja v prahu + sladkor za posipanje
- 50 ml mleka
- 400 ml ohlajene smetane
- 1 vaniljev sladkor
Priprava:
1 Kvasu primešajte 1 žličko sladkorja in polovico mlačnega mleka. Mešanica naj nato na toplem vzhaja 10 minut.
2 Moko presejte v skledo, dodajte cimet, preostali sladkor, sol in zmehčano maslo. S prsti zgnetite debelejše mrvice. Prilijte preostalo mlačno mleko in kvašeno mešanico ter zamesite mehko in voljno testo. Pokrijte ga s folijo za živila in ga postavite na toplo, da vzhaja še 60 minut.
3 Testo razdelite na 15 kosov, jih oblikujte v krogle in jih razporedite v pekač, obložen s papirjem za peko. Pokrijte jih s folijo za živila in jih pustite vzhajati še 30 minut. Nato jih premažite z razžvrkljanim jajcem in jih približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Po peki naj se dobro ohladijo.
4 Mlete olupljene mandlje zmešajte s sladkorjem v prahu. Primešajte vroče mleko in vse skupaj dobro zmešajte.
5 Vsakemu krofku odrežite zgornjo tretjino in jih z žlico malce izdolbite. V vdolbinice razporedite mandljevo mešanico. Smetani dodajte vaniljev sladkor in jo čvrsto stepite. Razporedite jo po princes krofkih, jih pokrijte z odrezanimi deli in jih lahno posujte s sladkorjem.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?