Pripravite domači humus

Pripravite domači humus (foto: Arhiv easy-recepti.blogspot.com) Arhiv easy-recepti.blogspot.com
1. 1. 2016 Vir: Lisa

Humus je namaz, katerega glavna sestavina je stročnica – čičerka, ki je še posebej primerna za športnike, saj je odličen vir beljakovin in mineralov.

Domači presni humus

Sestavine:
  • 300 g čičerke
  • 3 stroki česna
  • žlička začimbe kumin
  • žlica olivnega olja
  • iztisnjen sok ene limone
  • žlička soli
Priprava:

Čičerko namočimo v toplo vodo za vsaj 12 ur ali še bolje za 24 ur. Namočeno čičerko odcedimo, jo stresemo v blender ter ji dodamo strte stroke česna, začimbo kumin, olivno olje, žličko soli in iztisnemo sok ene limone.

Vse sestavine zmeljemo v gladko pasto. Ko je masa zelo dobro zmleta in dobi videz namaza, ga z lopatko nadevamo v kozarce, ki jih lahko neprodušno zapremo. Humus hranimo v hladilniku do 6 dni.

Humus s posušenimi paradižniki

Sestavine:
  • 1 pločevinka čičerke
  • 8 posušenih paradižnikov (v olju)
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici limoninega soka
  • 1 žlica paste tahini
  • 2 žlici sončničnega olja
  • 1 žlica olivnega olja
  • 4 do 5 žlic vode
  • sol in poper
  • čili v prahu
Priprava:

V mešalniku ali multipraktiku zmeljemo čičerko, paradižnik in česen do gladkega. Dodamo še preostale sestavine in dobro premešamo.

Postrežemo s svežo zelenjavo, krekerji ali pogretim pita kruhom.

Recepte so prispevali: Danilo – avtor bloga Easy recepti in sestri Sandra in Anja – avtorici bloga DearKitchen.

Priporočamo tudi: Safsouf: solata s čičerko, bulgurjem in meto

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: humus recept

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri