Pripravite najboljšo otroško rojstnodnevno zabavo (+slastne ideje za recepte)

25. 4. 2019 Promocijsko sporočilo

Ste pripravljeni na najboljšo otroško rojstnodnevno zabavo? Otroci naravnost obožujejo praznovanje rojstnih dni, še posebej, ko praznujejo sami. Veselje, vznemirjenje, pričakovanje. No, ob vsem tem pa so nekoliko manj vznemirjeni starši, ki se morajo lotiti organizacije. Prav zato vam bomo pomagali z nasveti, kako pripraviti izvirno in, njami, zelooo slastno, otroško zabavo, s čim manj skrbmi.

Resnica je, da otroci ne potrebujejo prav veliko za dobro zabavo. Le dovoliti jim je treba in vaša hiša bo polna otroškega smeha in veselja. Da pa se bo o vaši otroški zabavi še dolgo govorilo, pa uporabite te nasvete:

Temo zabave in otroške igre naj izbere otrok

Princeske, pirati, indijanci, karaoke ali plesna zabava… pustite otroku naj sam izbere temo in igre. Edina omejitev pri izboru je njegova starost, zato naj bo tema prilagojena letom. Skupaj z otrokom zabeležite vse njegove želje, od obleke, kostumov, igric do dekoracije in glasbe. Če imate možnost, poskrbite tudi za poslikavo obraza.

Ustvarite izvirno vabilo

Z vabilom ustvarite prvi vtis in najlepšega bodo zagotovo pustila kreativna in ročno izdelana vabila. Za večje otroke ga opremite tudi z navihanim in igrivim besedilom, za manjše pa naj bodo v ospredju različne poslikave, okraski, lepljenke itn. Na vsakem vabilu naj bo tudi ročno napisano ime in priimek povabljenca, lokacija praznovanja ter kdo praznuje.

Pripravite najbolj slastne prigrizke (+izvirna ideja za recept)

Bodite ustvarjalni tudi pri pripravi hrane. Otrokom lahko sicer postrežete tudi klasične prigrizke (čips, kokice, kruhki, keksi itn.), vendar bodo otroci zagovoto bolj uživali, če bodo poskusili nekaj novega. Zelo izvirni, okusni in simpatični bodo orehovi potička ježki s Plazma keksi. Za njih boste potrebovali: 150 gramov Plazma keksov, 100 gramov mletih orehov, 3 žlice rumenih rozin, 1 žlica vanilijevega sladkorja, 1/3 čajne žličke cimeta, 3 žlice mareličnega džema, 120 ml sladke smetane, 1 žlica ruma – ali rumova aroma/rumov sladkor in za okras: mleti orehi, mleti sladkor ali stopljena bela čokolada (ki ji dodamo čajno žličko rastlinskega olja). Tudi priprava je enostavna: kekse, cimet, sladkor, rozine in orehe zmiksate do finega. Vlijete jih vrelo smetano in segrejete topel džem. Premešate in pustite stati v hladilniku 30 minut. Oblikujete ježke in jih okrasite. Hranite v hladilniku.

Kraljica zabave: torta

Torta je pika na “i” in vrhunec rojstnodnevne zabave. Otroci, še posebno slavljenec, jo najbolj pričakujejo in nestrpno čakajo trenutek, ko bodo peli “vse najboljše” ter se na koncu s torto seveda tudi posladkali. Najboljše torte so spečene doma, izpod rok staršev in z enim klikom tukaj, boste našli ideje za slastne in zelooo izvirne ideje za torte.