Provansalska zvita pečenka

17. 10. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Z lyonskim krompirjem

Za 4 osebe potrebujete

  • 800 g svinjskega hrbta (mesar naj ga že zareže za zvijanje)
  • 1 šopek mešanih provansalskih zelišč
  • 4 stroke česna
  • sol, poper
  • 6 svežih lovorjevih listov
  • 6 žlic oljčnega olja
  • 600 g krompirja v oblicah
  • 1 čebulo
  • 2 žlici masti
  • 1 žlico kuminovih semen
  • 2 sveža gomolja česna
  • 100 ml belega vina
  • 100 ml juhe

Priprava

Pečico in pekač segrejte na 80 stopinj. Zelišča in 4 stroke česna drobno sesekljajte. Meso razvijte, ga začinite in natrite z mešanico česna in zelišč. Nato ga zvijte, obložite z lovorjem in povežite s kuhinjsko nitjo. 6 do 7 minut ga pecite na 4 žlicah olja. Po koncu peke ga denite v pekač in ga pecite 2 uri in pol.

Olupite krompir in čebulo ter oboje zrežite na rezine. Vse skupaj približno 15 minut pecite na maščobi, da se zelenjava obarva zlato rjavo. Začinite.

Gomolja česna prerežite počez in jih z odrezano stranjo navzdol 3 minute pecite na 2 žlicah olja. Po dveh urah peke jih denite k mesu. Maščobo, ki je nastala pri peki mesa, vino in juho približno 10 minut vkuhavajte v ponvi, da lahno povre. Preden postrežete meso, mu odstranite še lovorjeve liste.

Čas priprave: 3 ure in 15 minut.

Na osebo: približno 530 kcal, beljakovine: 45 g, maščobe: 28 g, ogljikovi hidrati: 19 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: pečenka

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri