Pudingova torta

13. 11. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pudingova torta (foto: Profimedia)
Profimedia

Pregrešno sladkanje...

Za 12 kosov potrebujete:

  • 5 jajc
  • 250 g hladnega masla + maslo za mazanje
  • 170 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici ruma
  • 120 g moke
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • 2 zavitka praška za vaniljev puding
  • 100 g mletih mandljev
  • 1 zavitek čokoladne kuverture

Za konec:

  • belo in mlečno čokolado za okrasitev

Priprava:

1 Ločite rumenjake od beljakov. Maslo penasto stepite s sladkorjem, rumenjaki in rumom. V drugi skledi zmešajte moko, pecilni prašek, prašek za puding in mandlje. Nato mešanico presejte na masleno zmes. Iz beljakov stepite trd sneg in ga previdno vmešajte v mešanico.

2 Dajte jo v namaščen in pomokan tortni model in jo približno 25 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladi.

3 Čokoladno kuverturo stopite nad vročo vodno kopeljo, jo prelijte po torti in počakajte, da se strdi. Torto okrasite z ostružki bele in mlečne čokolade.

Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem