Pregrešno sladkanje...
Za 12 kosov potrebujete:
- 5 jajc
- 250 g hladnega masla + maslo za mazanje
- 170 g sladkorja v prahu
- 2 žlici ruma
- 120 g moke
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 2 zavitka praška za vaniljev puding
- 100 g mletih mandljev
- 1 zavitek čokoladne kuverture
Za konec:
- belo in mlečno čokolado za okrasitev
Priprava:
1 Ločite rumenjake od beljakov. Maslo penasto stepite s sladkorjem, rumenjaki in rumom. V drugi skledi zmešajte moko, pecilni prašek, prašek za puding in mandlje. Nato mešanico presejte na masleno zmes. Iz beljakov stepite trd sneg in ga previdno vmešajte v mešanico.
2 Dajte jo v namaščen in pomokan tortni model in jo približno 25 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladi.
3 Čokoladno kuverturo stopite nad vročo vodno kopeljo, jo prelijte po torti in počakajte, da se strdi. Torto okrasite z ostružki bele in mlečne čokolade.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem