Nekaj idej, kako pripraviti puranje prsi.
Puranji trakovi
Zraven pa še polpeti iz koruze in korenja
Za 4 osebe potrebujete:
• 1 veliko čebulo
• 6 žlic olja
• 500 g puranjih prsi
• sol, poper
• 500 g šampinjonov
• 200 ml belega vina (ali juhe)
• 200 g smetane
• 500 g koruze (pločevinka)
• 3 korenčke
• 2 jajci
• 100 g instant mešanice za krompirjev pire
Priprava:
Olupite čebulo in jo zrežite na drobne kocke. Popražite jih na 2 žlicah olja in nato vzemite ven. Meso oplaknite, ga osušite ter zrežite na trakove. Na maščobi jih pecite 5 minut, nato jih začinite in vzemite iz ponve.
Očistite gobe, jih zrežite na rezine in jih popecite na 2 žlicah olja. Dodajte čebulo, vino in smetano. Zavrite in pustite lahno vreti približno 30 minut.
V tem času odcedite koruzo in 3/4 pretlačite. Korenje olupite in ga drobno nastrgajte. Primešajte mu koruzno kremo, koruzo, jajci, instant mešanico za krompirjev pire, sol in poper. V ponvi segrejte 2 žlici olja. Vanjo položite po 2 žlici mase in jo lahno pritisnite navzdol. Polpete rjavo popecite z obeh strani in jih odcedite na papirnati brisači.
V omako stresite meso in ga malce pogrejte. Po želji jed potresite še s sesekljanim peteršiljem. Postrezite s koruznimi polpeti.
Čas priprave: 1 ura in 15 minut.
Na osebo: približno 760 kcal, beljakovine: 40 g, maščobe: 41 g, ogljikovi hidrati: 43 g.