Puranji involtini
Rafinirano z gobami
Za 4 osebe potrebujete:
• 20 g suhih jurčkov
• 1 velik korenček
• 4 tanke puranje zrezke (po 150 g)
• 4 žličke zrnate gorčice
• 4 tanke rezine pršuta
• 2 žlici olja
• sol, poper
• 100 ml belega vina
• 300 ml perutninske juhe
• 1 vejico rožmarina
• 250 g rezancev
• 5 vejic peteršilja
• 1 žlico masla
• 150 g smetane
• 2 žlički škroba
Priprava:
Gobe namočite v 150 ml vroče vode. Korenček olupite in ga zrežite na paličice. Zrezke potolcite in jih premažite z gorčico. Obložite jih s pršutom in korenjem, trdno zvijte in povežite s kuhinjskim sukancem.
Involtine z vseh strani približno 5 minut pecite na vročem olju in jih začinite. Prilijte vino in juho. Dodajte rožmarin in gobe s tekočino ter vse skupaj zavrite. Kozico pokrijte in jed pustite lahno vreti približno 15 minut.
Testenine skuhajte po navodilih z embalaže. Peteršilj oplaknite, ga otresite do suhega in sesekljajte. Testeninam po kuhanju odlijte vodo in jih odcedite. Primešajte jim peteršilj in maslo. Dušenim sestavinam primešajte kislo smetano in jo kuhajte 2 do 3 minute. Nato dodajte še škrob in zgostite omako. Vse skupaj začinite. Odstranite rožmarin in testenine postrezite z mesom.
Čas priprave: 1 ura in 10 minut.
Na osebo: približno 500 kcal, beljakovine: 44 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 22 g.
2 / 3