Puranji involtiniRafinirano z gobamiZa 4 osebe potrebujete:• 20 g suhih jurčkov • 1 velik korenček• 4 tanke puranje zrezke (po 150 g)• 4 žličke zrnate gorčice• 4 tanke rezine pršuta• 2 žlici olja• sol, poper• 100 ml belega vina• 300 ml perutninske juhe• 1 vejico rožmarina • 250 g rezancev• 5 vejic peteršilja • 1 žlico masla• 150 g smetane • 2 žlički škrobaPriprava: Gobe namočite v 150 ml vroče vode. Korenček olupite in ga zrežite na paličice. Zrezke potolcite in jih premažite z gorčico. Obložite jih s pršutom in korenjem, trdno zvijte in povežite s kuhinjskim sukancem.Involtine z vseh strani približno 5 minut pecite na vročem olju in jih začinite. Prilijte vino in juho. Dodajte rožmarin in gobe s tekočino ter vse skupaj zavrite. Kozico pokrijte in jed pustite lahno vreti približno 15 minut.Testenine skuhajte po navodilih z embalaže. Peteršilj oplaknite, ga otresite do suhega in sesekljajte. Testeninam po kuhanju odlijte vodo in jih odcedite. Primešajte jim peteršilj in maslo. Dušenim sestavinam primešajte kislo smetano in jo kuhajte 2 do 3 minute. Nato dodajte še škrob in zgostite omako. Vse skupaj začinite. Odstranite rožmarin in testenine postrezite z mesom.Čas priprave: 1 ura in 10 minut.Na osebo: približno 500 kcal, beljakovine: 44 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 22 g.