Puranji trakovi

13. 10. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Puranji trakovi

Z veliko hrustljave zelenjave, zraven pa še osvežilna metina pomaka.

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g puranjih prsi
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 2 žlici začimb za giros
  • 2 rdeči čebuli
  • 2 bučki
  • 2 rdeči papriki
  • 1 pest mete
  • 300 g smetanovega jogurta
  • 2 stroka česna
  • sol, poper
  • 1 ščepec sladkorja
  • 1–2 žlici limoninega soka
  • koščke posušenega čilija

Priprava

Puranje meso oplaknite, ga osušite in nato zrežite na trakove. V skledi jih zmešajte z 2 žlicama olja in začimbami za giros.

Čebulo olupite in jo zrežite na trakove. Očistite tudi bučke in papriko ter jih prav tako zrežite na trakove.

Meto oplaknite, jo otresite do suhega in drobno sesekljajte. Zmešajte jo z jogurtom. Zraven iztisnite česen. Pomako začinite s soljo, poprom, sladkorjem in limoninim sokom.

V ponvi segrejte 1 žlico olja in na njem približno 5 minut pecite puranje trakove. Nato jih vzemite iz ponve in jih postavite vstran.

Na preostalem olju 4 do 5 minut pecite čebulne in zelenjavne trakove ter jih začinite s soljo in poprom. Spet dodajte meso in ga segrejte. Jed porazdelite na 4 ogrete krožnike, na vsako kanite kupček pomake in potresite s čilijem. Po želji okrasite še z metinimi lističi in krhlji limon.

Čas priprave: 40 minut.

Na osebo: približno 320 kcal, beljakovine: 35 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 7 g.