Puranji zrezek s paprikovo salso

Puranji zrezek s paprikovo salso (foto: Profimedia) Profimedia
24. 4. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Malce mehiškega priokusa ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g puranjih prsi
  • sol
  • 100 g jogurta
  • 2 stroka česna
  • 6 rezin suhega toasta
  • 2 jajci
  • 100 g moke
  • olje za cvrenje

Za salso:

  • 1/2 zelene paprike
  • 1 rumeno papriko 
  • 1 rdečo papriko
  • 1 majhno rdečo čebulo 
  • 2 žlici limetinega soka
  • 1 čili
  • 1 strok česna
  • sol
  • 4 žlice olivnega olja

Priprava:

1 Oplaknite meso, ga osušite in zrežite na rezine. Nežno jih potolcite, začinite s soljo in premažite z mešanico jogurta in strtega česna. Meso pokrijte s folijo za živila in ga za 2 uri pustite počivati v hladilniku.

2 Medtem pripravite salso. Oplaknite papriko in jih očistite. Čebulo olupite. Vse skupaj zrežite na majhne kocke. Stresite jih v skledo, dodajte limetin sok, sesekljan čili, strt česen, sol in olje. Dobro premešajte in postavite v hladilnik.

3 Toast zmeljite v drobtine. Meso najprej povaljajte v moki, nato v stepenih jajcih in na koncu še v krušnih drobtinah. Rezine mesa položite drugo poleg druge na pladenj in jih zlato ocvrite na srednji temperaturi.

4 Ocvrto meso odcedite na papirnati brisači in ga postrezite s salso in krompirjem.

Foto: Profimedia