V slastnem prevretku iz paradižnikov in čebule.
Za 4 osebe potrebujete
- 4 puranje zrezke (po 100 g)
- sol, poper
- 2 žlici moke
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 2 čebuli
- 3 žlice kaper
- pol šopka gladkega peteršilja
- 1 žlico stopljenega masla
- 1 žlico oljčnega olja
- 3 žlice balzamičnega kisa
- 75 ml juhe
Priprava
Zrezke oplaknite, jih osušite in potolcite. Nato jih začinite in povaljajte v moki. Paradižnike oplaknite in jih prepolovite. Čebulo olupite in jo zrežite na trakove. Kapre odcedite. Peteršilj oplaknite, ga otresite do suhega, potrgajte lističe in jih zrežite na trakove.
V večji ponvi segrejte maslo in na njem 3 do 4 minute z vsake strani pecite puranje zrezke. Po koncu peke jih vzemite iz ponve in postavite na toplo. Na maščobi segrejte še olje in na njem približno 2 minuti dušite čebulo. Dodajte paradižnike in jih pecite še 2 minuti. Nato primešajte kapre, peteršilj, kis in juho ter vse skupaj začinite. V omaki pogrejte še meso in jed postrezite z belim kruhom.
Čas priprave: 40 minut.
Na osebo: približno 310 kcal, beljakovine: 45 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 10 g.
Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek