Puranji zvitki na vinu s pire krompirjem

Puranji zvitki na vinu s pire krompirjem (foto: Profimedia) Profimedia
20. 9. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Jed, ki zagotovo tekne!

Za 4 osebe potrebujete:

Za nadev:

  • 4 en dan stare žemlje
  • 50 g posušenih paradižnikov v olju
  • 2 jajci
  • 100 ml mleka
  • 3 vejice svežega timijana

Za zvitke:

  • 1 kg puranjih prsi
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 100 g masla
  • 1 veliko čebulo
  • 300 ml belega vina
  • 300 ml perutninske juhe
  • 250 ml smetane

Za pire krompir:

  • 1 kg krompirja
  • 80 g masla
  • 200 g sveže špinače
  • 3 žlice smetane

Priprava:

1 Žemlje zrežite na kocke in jih stresite v skledo. Paradižnike odcedite (olje prihranite za pozneje), jih zrežite na koščke in jih skupaj z jajcema, mlekom, soljo, timijanom in malce paradižnikovega olja primešajte kruhu. Mešanico nato za 15 minut postavite v hladilnik.

2 Oplaknite in otrite meso in v prsi zarežite 1 cm globoko, vendar jih ne zarežite do konca. Nato jih prekrijte s folijo za živila in nežno potolcite.

3 Meso začinite s soljo in ga obložite s pripravljenim nadevom. Meso nato zvijte in ga tesno povežite s kuhinjsko vrvico. Natrite ga s soljo in poprom.

4 V globoki ponvi segrejte maslo in na njem z vseh strani popecite meso. Prilijte vino in juho ter tekočino pokuhajte do ene tretjine. Olupljeno čebulo drobno sesekljajte in jo stresite v pekač. Dodajte pečene zvitke in omako, ki je pri tem nastala. Jed nato 20 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.

5 Omako, ki je nastala med peko, in čebulo stresite v kozico ter vse skupaj nekaj minut kuhajte na srednji temperaturi. Dodajte smetano in vse skupaj pustite lahno vreti še 5 minut.

6 Olupite krompir in ga zrežite na večje kocke. Do mehkega jih skuhajte v vreli slani vodi. Očiščeno špinačo na hitro podušite na maslu. Krompirju dodajte smetano in ga pretlačite, nato pa primešajte še špinačo. Pire začinite s soljo in poprom. Postrezite z zvitki in omako.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri