Quiche lorraine

Quiche lorraine (foto: Profimedia) Profimedia
3. 6. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Lotarinška pita ali quiche lorraine je znana francoska slana pita...

Za 8 kosov potrebujete:

  • 300 g moke
  • sol
  • 150 g masla
  • 3 čebule
  • 100 g slanine
  • 2 žlici olja
  • sveže mleti poper
  • 3 vejice timijana
  • 2 jajci
  • 150 ml smetane
  • 150 g trdega sira

Priprava:
 
1 Moko in sol presejte. Dodajte koščke hladnega masla, 50 ml vode in zamesite gladko testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga za 120 minut postavite v hladilnik.

2 Olupljeno čebulo zrežite na obročke, slanino pa na manjše koščke. Oboje popražite na vročem olju. Začinite s soljo, poprom in sveže sesekljanim timijanom.

3 Testo tanko razvaljajte in z njim obložite model za pite. Na več mestih ga prebodite z vilicami.

4 Po testu razporedite čebulo s slanino in prelijte s stepenimi jajci, zmešanimi s smetano in nastrganim sirom.

5 Pito približno 45 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Okrasite s sveže sesekljano mlado čebulo.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri