Rabarbara je prava za slasten kolač...
Za 10 kosov potrebujete:
- 200 g moke
- 2 žlički sode bikarbone
- 100 g drobno sesekljanih mandljev
- 3 jajca
- 120 g trsnega sladkorja
- ščepec soli
- 100 ml olja
- 100 ml amaretta
- maslo in moko za model
- 250 g rabarbare
Za drobljenec:
- 100 g marcipana
- 50 g masla
- ščepec mletega cimeta
- lupinico ½ limone
- 100 g trsnega sladkorja
- 100 g moke
Priprava:
1 Moko presejte in ji primešajte sodo bikarbono in mandlje. Jajca penasto stepite s sladkorjem in ščepcem soli ter nato dodajte olje in amaretto. Počasi primešajte še suhe sestavine.
2 Testo prelijte v namaščen in pomokan pekač. Olupite rabarbaro in jo zrežite na majhne koščke. Razporedite jih po testu.
3 Grobo nastrgajte marcipan in maslo. S prsti vgnetite še cimet, limonovo lupinico, sladkor in moko. Potresite po rabarbari in kolač 45 do 50 minut pecite v pečici, segreti na 165 stopinj.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?