Rabarbarin kolač

14. 7. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Rabarbarin kolač (foto: stockfood photo)
stockfood photo

V pečici v zgolj 20 minutah

Za 16 kosov potrebujete

  • drobtine
  • 1 kg rabarbare
  • 250 g mehkega masla
  • 225 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 ščepec soli
  • 4 jajca
  • 375 g moke
  • pol zavitka pecilnega praška
  • 6 žlic mleka

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Namastite pekač in ga potresite z drobtinami. Rabarbaro očistite in jo zrežite na približno 1 cm velike kose.

Penasto stepite maslo, sladkor, vaniljev sladkor in sol. Drugo za drugim primešajte še jajca. Moko zmešajte s pecilnim praškom, jo presejte in jo izmenjaje z mlekom primešajte preostalim sestavinam. Vse skupaj zmešajte v gladko testo. Z mokrimi prsti ga porazdelite po namaščenem pekaču, ga obložite z rabarbaro in kolač pecite približno 35 minut. Po peki naj se popolnoma ohladi. Če želite, ga potresite še s sladkorjem v prahu.

Čas priprave: približno 55 minut.

Na kos: približno 290 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 33 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"