Poizkusite pito iz rabarbare...
Za 8 kosov potrebujete:
Za vaniljevo kremo:
- 500 ml mleka
- ščepec soli
- 100 g drobno mletega sladkorja
- 1 jajce
- 1 rumenjak
- 1 zavitek praška za vaniljev puding
- 30 g masla
Za testo:
- 175 g masla
- 200 g drobno mletega sladkorja
- 20 g vaniljevega sladkorja
- 4 večja jajca
- 200 g pirine moke
- ½ žličke pecilnega praška
- ½ žličke soli
Za nadev:
- 400 g rabarbare
- 50 g drobno mletega sladkorja
- 1 žličko mletega kardamoma
Priprava:
1 Najprej pripravite vaniljevo kremo. V kozico vlijte mleko, dodajte sladkor in sol, vse skupaj stepite in zavrite. V drugi kozici zmešajte jajce, rumenjak in prašek za puding. Med mešanjem primešajte vroče mleko, vse skupaj pustite lahno vreti 1 minuto, nato vtepite maslo in počakajte, da se krema ohladi.
2 Zmehčano maslo penasto stepite s sladkorjem, postopoma dodajte vsa jajca in na koncu še moko, pecilni prašek in sol.
3 Namastite modelčke (12 cm) in jih obložite s papirjem za peko. V vsak modelček dajte 2 žlici testa in 2 žlici vaniljeve kreme.
4 Rabarbaro olupite in zrežite na koščke. Dobro jih pretresite v skledi s sladkorjem in kardamomom. Razporedite jih po modelčkih in pite približno 30 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Pred serviranjem jih potresite s sladkorjem v prahu.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?