Segrejte pečico, naj zadiši!
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 račje prsi s kožo (vsake po 150 g)
- sol, sveže mleti črni poper
- 4 vejice timijana
- 250 ml sladkega rdečega vina
- 250 ml perutninske juhe
- 1 žličko drobno nastrgane pomarančne lupinice
- sok 1 pomaranče
- 1 žlico medu
- 2 čebuli
- 250 g sliv
Priprava:
1 Meso oplaknite s hladno vodo, ga otrite in kožo mrežasto zarežite. Nato ga začinite s soljo, s kožo navzdol položite v skledo, potresite s poprom in timijanom in ga 2 uri marinirajte.
2 V kozici skoraj do konca pokuhajte vse vino. Nato prilijte juho, dodajte pomarančno lupinico in sok ter med in vse skupaj kuhajte, dokler ne povre polovica tekočine.
3 Meso dajte v teflonsko ponev s kožo navzdol in ga pecite 1 minuto. Nato ga vzemite iz ponve in ga položite v pekač.
4 Na maščobi, ki je ostala po peki mesa, popražite kocke čebule. Dodajte jih mesu v pekaču in tudi oprane in prepolovljene slive. Prelijte z maščobo od peke čebule in malo vode. Jed približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Postrezite s krompirjevimi njoki.