Poizkusite raco v kombinaciji s slivami...
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 račje prsi s kožo (po 150 g)
- sol, sveže mleti črni poper
- 4 vejice timijana
- 250 ml rdečega sladkega vina
- 250 ml perutninske juhe
- 1 žličko nastrgane limonine lupinice
- sok 1 pomaranče
- 1 žlico medu
- 2 čebuli
- 250 g sliv
Priprava:
1 Meso oplaknite s hladno vodo, ga osušite in kožo mrežasto zarežite. Začinite ga s soljo, ga položite s kožo navzdol, potresite s poprom in timijanom ter meso marinirajte približno 2 uri.
2 Vino zlijte v kozico in ga pokuhajte do polovice. Nato prilijte juho, dodajte žličko pomarančne lupinice, pomarančni sok in med ter pustite lahno vreti, dokler ne povre polovica količine.
3 Meso položite v teflonsko vročo ponev s kožo navzdol in ga pecite približno 1 minuto. Nato ga vzemite iz ponve in položite v pekač.
4 Na maščobi, ki je ostala od peke prsi, popražite sesekljano čebulo. Skupaj z oplaknjenimi polovicami sliv jo dodajte mesu. Prilijte maščobo, ki je ostala od peke, in malo vode. Meso nato približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Postrezite s krompirjevimi njoki.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?