Zraven pa še zelenjavno-paradižnikova omaka
Za 4 osebe potrebujete
Za raviole:
- 3 stroke česna
- 1 posušen rdeč čili
- 80 g parmezana
- 1 šopek bazilike
- 100 g posušenih paradižnikov (v olju)
- 2 žlici pinjol
- 1 žlico paradižnikove mezge
- približno 150 ml oljčnega olja
- sol
- 400 g moke
- 4 jajca
In:
- 1 šopek jušne zelenjave
- 1 strok česna
- 1 čebulo
- 1 žlico olja
- 1 žlico paradižnikove mezge
- 300 g paradižnikove omake (iz tetrapaka)
- 1 žličko posušenih italijanskih zelišč
- sol
- poper
Priprava
Sesekljajte olupljen česen in čili. Sir nastrgajte. Vse skupaj pretlačite z baziliko, odcejenimi paradižniki, pinjolami, paradižnikovo mezgo in oljem. Zmes začinite. Zgnetite moko, jajca in ščepec soli. Testo zavijte v folijo in ga pustite počivati približno 30 minut.
Za pripravo omake na drobne kocke zrežite očiščeno jušno zelenjavo in olupljena česen in čebulo. Vse skupaj podušite na olju. Dodajte paradižnikovo mezgo in omako ter primešajte še zelišča. Omaka naj lahno vre približno 10 minut. Še enkrat jo začinite. Razvaljajte testo in po polovici v razmikih razporedite žličke nadeva. Pokrijte z drugim delom testa in zatisnite robove in vmesne prostorčke. S posebnim kolescem izrežite raviole in jih 3 minute kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite in jih postrezite z omako in po želji še nastrganim sirom.
Čas priprave: približno 1 ura in 45 minut.
Na osebo: približno 960 kcal, beljakovine: 28 g, maščobe: 59 g, ogljikovi hidrati: 79 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?