Ravioli za vegane in mesojedce

5. 8. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Ravioli za vegane in mesojedce

Če imate radi testenine, vam bodo teknili ravioli. Kako jih boste pripravili, pa je odvisno od vaših prehranjevalnih navad. Na kulinaričnih blogih smo našli različico za ljubitelje mesa in različico, ki se je bodo razveselili vegani.

Ravioli z zajčkom

Sestavine:

Testo za raviole:

  • 100 g moke
  • jajce

Masa iz zajčjega mesa:

  • 1 čebula
  • 2 korenčka
  • 3 stroki česna
  • korenina peteršilja
  • zajčje meso
  • sol in poper
  • jagode 'allspice' (piment)
  • 1 dl belega vina
  • peteršilj
  • nastrgana limonina lupina
  • 1 zvrhana žlica kisle smetane

Priprava:

V litoželezen lonec damo čebulo, zrezano na večje kose, jo popražimo, dodamo 2 korenčka, 3 stroke česna in korenino peteršilja ter kose zajca, solimo, popramo, dodamo jagode 'allspice' in vse skupaj zalijemo z belim vinom. Meso dušimo skoraj 2 uri na nizkem ognju, po potrebi prilijemo kakšen dl vode. Meso lahko jemo s kolerabinim pirejem. Kar ostane, z vilicami potrgamo s kosti in zmešamo s sveže sesekljanim peteršiljem, nastrgano limonino lupino in zvrhano žlico kisle smetane.

Potem se posvetimo testu za raviole. Z enim jajcem zmešamo 100 g moke in ustvarimo gladko testo. Po pol ure počitka ga razvaljamo na tanko ali uporabimo napravo za izdelavo testenin. Z manjšim kozarcem izrežemo kroge. V sredino kroga položimo žličko mase zajčjega mesa, z vodo pomažemo po robu testa in meso prekrijemo z drugo polovico oz. drugim krogom. Nadevani ravioli naj počivajo še kakšnih 30 minut, preden jih skuhamo. Postrežemo jih lahko samo z olivnim oljem in parmezanom ali pa s pestom.

Recept je prispevala Sabina Penšek, avtorica bloga Tolsta nutrija, na katerem se vrstijo eksotični recepti. Sabina izredno rada potuje in njena potovanja oblikuje lokalna kulinarika.

Veganski špinačni ravioli

Sestavine:

Testo za testenine:

  • 350 g pirine moke
  • 2 dl vode
  • žlica olivnega olja
  • 1/2 žličke pikantne soli (lahko navadne soli)

Nadev:

  • mozzarisella
  • 150 g mlade špinače
  • muškatni orešček
  • poper in sol

Zabela:

  • 50 g bio veganskega masla
  • malce nasekljanega peteršilja
  • posušen čilijev prah

Priprava:

Najprej iz sestavin za testo zamesimo testo (v aparatu ali na roke). Zavijemo ga v folijo in damo v hladilnik za pol ure, da se ohladi.

Za nadev narežemo in nasekljamo mozzarisello in svežo mlado špinačo, ki je ni treba blanširati (navadno špinačo blanširamo). V posodi zmešamo nasekljano špinačo in mozzarisello, nastrgamo malce muškatnega oreščka, solimo in popramo ter vse skupaj dobro premešamo, da dobimo špinačni kremasti nadev.

Testo na pomokani površini na tanko razvaljamo. S plastičnim modelčkom za polkrožne raviole izrežemo krogce, ki jih nato polagamo na modelček, napolnimo z žličko špinačnega nadeva, rahlo navlažimo po robu in modelček stisnemo skupaj, da dobimo raviole v obliki polkroga.

V osoljenem kropu veganske špinačne raviole kuhamo približno 5–6 minut, dokler ne priplavajo na vrh. V manjši kozici stopimo vegansko maslo in z njim prelijemo raviole, jih rahlo potresemo s peteršiljem in čilijevim prahom.

Recept je prispeval Danilo, avtor bloga Easy recepti, ki je skozi pisanje bloga odkril tisto pravo ljubezen do hrane ter iskanja in preizkušanja novih receptov.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ