Slasten recept, ki uspe tudi začetnikom! Preverite, kako pripraviti lahke bučkine polpete, ki navdušujejo s polnim okusom.
Potrebujete:
- 2 manjši bučki
- 1 manjšo čebulo
- 2 jajci
- 1 skodelico krušnih drobtin
- 1/4 skodelice naribanega parmezana
- 1 čajno žličko posušene bazilike
- 1/2 čajne žličke česna v prahu
- Sol in poper po okusu
Postopek:
1. bučke grobo naribajte in jih stresite v cedilo. Pustite jih stati približno 30 minut, da jim odteče odvečna voda. Vmes drobno nasekljajte čebulo.
2. Bučke stresite v kuhnijsko krpo in jih dobro ožemite, da odstranite vso dodatno tekočino.
3. V večjo skledo stresite naribane bučke in nasekljano čebulo ter primešajte še jajci. Vse skupaj dobro premešajte, nato pa dodajte še krušne drobtine, parmezan in začimbe. Ponovno dobro premešajte, da dobite enakomerno zmes.
4. Če vam masa deluje premokra, ji dodajte še malo krušnih drobtin.
5. Iz mase oblikujte polpete.
6. Na ponvi segrejte oljčno olje, nato pa popecite polpete na vsaki strani, da dobijo zlato-rjavo barvo.
7. Polpete postrezite z najljubšo prilogo ali pomako.
Morda bi vas zanimalo tudi:
Kineziologinji o pravilnem gibanju
V novi epizodi Aktivni podkasta gostimo Evo in Pio, kineziologinji, ki delujeta pod Instagram profilom @kineasyology. Dekleti sta nam v pogovoru zaupali, katere mišice imamo najpogosteje šibke in kako jih lahko okrepimo, kako prepoznamo, če pretiravamo z vadbo, katere znane "fitnes citate" moramo preslišati, na katere rdeče zastavice moramo biti pozorni pri izbiri ustrezne vadbe zase ter še veliko več.
Pogovoru prisluhnite tukaj:
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?