Kari s pridihom eksotike...
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 čebuli
- 1 čili
- 4 žlice olja
- 2 žlici rdeče kari paste
- 400 ml kokosovega mleka
- sol, sveže mleti črni poper
- 500 g buče
- 300 g cvetače
- 150 g čičerke
- 200 g jasminovega riža
- šopek svežega koriandra
Priprava:
1 Olupljeno čebulo zrežite na kocke, čili sesekljajte in oboje popražite na segretem olju. Nato dodajte rdečo kari pasto, jo malce prepražite in prilijte kokosovo mleko in 200 ml vode. Začinite s soljo in poprom ter zavrite.
2 Nato primešajte kocke buče, brstiče cvetače, kuhano čičerko in vse skupaj pustite vreti še 10 minut.
3 Oplaknite riž, ga stresite v kozico, dodajte vodo (1 : 2) in jo zavrite. Nato zmanjšajte temperaturo in riž v pokriti kozici kuhajte 15 do 20 minut. Postrezite ga h kariju in jed okrasite s sesekljanim koriandrom.