Rdeč kari z bučo in čičerko

Rdeč kari z bučo in čičerko (foto: Profimedia) Profimedia
18. 2. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Kari s pridihom eksotike...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 čebuli
  • 1 čili
  • 4 žlice olja
  • 2 žlici rdeče kari paste
  • 400 ml kokosovega mleka
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 500 g buče
  • 300 g cvetače
  • 150 g čičerke
  • 200 g jasminovega riža
  • šopek svežega koriandra

Priprava:

1 Olupljeno čebulo zrežite na kocke, čili sesekljajte in oboje popražite na segretem olju. Nato dodajte rdečo kari pasto, jo malce prepražite in prilijte kokosovo mleko in 200 ml vode. Začinite s soljo in poprom ter zavrite.

2 Nato primešajte kocke buče, brstiče cvetače, kuhano čičerko in vse skupaj pustite vreti še 10 minut.

3 Oplaknite riž, ga stresite v kozico, dodajte vodo (1 : 2) in jo zavrite. Nato zmanjšajte temperaturo in riž v pokriti kozici kuhajte 15 do 20 minut. Postrezite ga h kariju in jed okrasite s sesekljanim koriandrom.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri