Rdeča pesa v sladko-kislem poparku

27. 10. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Rdeča pesa v sladko-kislem poparku (foto: Profimedia)
Profimedia

Ideja za zdrav obrok...

Za 8 kozarčkov po 300 ml potrebujete:

  • 3 kg rdeče pese
  • 1 večji hren
  • 200 ml rdečega vina
  • 500 ml jabolčnega kisa
  • 200 g sladkorja
  • 20 g soli
  • 2 žlici komarčkovih semen
  • 10 g pimentovih zrn

Priprava:

1 Peso operite in jo neolupljeno skuhajte v vreli vodi. Po kuhanju jo odcedite in počakajte, da se ohladi. Nato jo olupite, prerežite na pol in zrežite na rezine. Olupljen hren drobno nastrgajte.

2 V večji lonec vlijte 1,8 litra vode, vino in kis. Dodajte sladkor, sol, komarčkova semena in pimentova zrna. Zavrite in lonec nato odstavite.

3 V kozarce razporedite peso in hren ter prilijte vročo tekočino. Zelenjava mora biti prekrita s tekočino. Kozarce zaprite, jih dajte v večji lonec, katerega dno ste obložili s kuhinjsko krpo. Prilijte toliko vode, da bo segala do polovice kozarčkov. Nato jih pustite 20 minut vreti pri 80 stopinjah. Nato jih vzemite iz lonca in počakajte, da se ohladijo. Shranite v hladnem in suhem prostoru.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord