Pisano in okusno!
Za 4 osebe potrebujete
• 250 g jasminovega riža
• sol, poper
• 300 g zelenega stročjega fižola
• 2 rdeči papriki
• 1 šalotko
• 1 strok česna
• 1,5 cm svežega ingverja
• 2 žlici olja
• 1,5 žlice rdeče karijeve paste
• približno 200 ml juhe
• 400 ml kokosovega mleka (iz pločevinke)
• kajenski poper
• 500 g fileja piščančjih prsi
• 1 žlico sesekljanega koriandrovega zelenja
• 1 žlico sesekljanega peteršilja
• 2 žlici mareličnega čatnija (iz kozarca)
Priprava
Riž skuhajte v osoljeni vodi po navodilu z embalaže. Pripravite zelenjavo. Fižol prerežite na pol in ga v osoljeni vodi blanširajte 8 minut. Na cedilu ga prelijte z mrzlo vodo in odcedite. Papriko narežite na koščke.
Šalotko, česen in ingver olupite in sesekljajte. V vročem voku segrejte olje. Dodajte šalotko, česen in ingver ter pražite 1 minuto. Dodajte papriko, jo na kratko popražite in ji primešajte karijevo pasto. Zalijte z juho in kokosovim mlekom. Začinite s soljo in kajenskim poprom ter kuhajte približno 10 minut.
Meso zrežite na kocke in ga začinite. Zmešajte ga s polovico zelišč in položite v nastavek za kuhanje v sopari. V loncu zavrite vodo, nanj postavite nastavek z mesom in pokrijte. Meso dušite v sopari približno 5 minut. V kari vmešajte čatni, fižol in meso ter kuhajte še od 2 do 3 minute. Kari po okusu začinite in mu primešajte preostala zelišča. Postrezite ga z jasminovim rižem.
Čas priprave: približno 1 ura. Na osebo: približno 470 kcal, beljakovine: 37 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 62 g.