Ajdove štruklje bomo začinili z aromatično meto in jih postregli v juhi. Nadevali pa jih bomo z veganskim sirom.
Teh je v ekoloških trgovinah kar nekaj, samo izbrati je treba znamko in okus, ki vam je všeč. Najbolje, da za nasvet povprašate prodajalca.
Če ste intolerantni na gluten, namesto pirine moke dodajte riževo. Štrukelj vam bo prav tako uspel.
Testo:
- 10 dag ajdove moke
- 2,5–3 dcl vode
- 1 žlička soli
- 10 dag pirine črne moke
Nadev:
- 14 dag sojinega sira
- 20 dag (ali 2 dcl) sojine smetane
- posušena meta
Priprava:
Ajdovo moko poparite z vročim slanim kropom in pustite, da se ohladi. S pomočjo pirine moke zamesite testo.
Sir naribajte in pomešajte s smetano.
Testo razvaljajte na pomokani krpi na pol centimetra debelo in ga enakomerno namažite z nadevom po celotni površini. Potresite z meto in s krpo zvijte.
Testo v slanem kropu kuhajte 20 minut. Lahko pa ga skuhate tudi na pari.
Besedilo in foto: Mateja Tea Dereani
Več o dejavnostih Mateje Tee Dereani na spletni strani www.matejadereani.si.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?