RECEPT: Borovničeva strjenka

RECEPT: Borovničeva strjenka (foto: Katja Ropoša) Katja Ropoša
17. 6. 2016

Nabiranje borovnic je lahko prav zabavno. Malo tudi zato, ker vemo, da bo iz teh drobnih modrih jagod nastalo nekaj slastnega. Danes preizkušamo borovničevo strjenko.

Recept je pripravila Katja, avtorica bloga Cook, Eat & Smile.

Sladica je zdrava, polna vitaminov in mineralov, lahka, a se boste še vseeno dobro posladkali. Za pripravo pa potrebujete 5 sestavin in približno 10 minut časa.

Sestavine za eno osebo:
  • pest gozdnih borovnic
  • 50 g riževe kreme (uporabite lahko npr. Bio Rice Cuisine)
  • čajna žlička prave vanilije v prahu
  • 3 jedilne žlice javorjevega sirupa
  • agar agar v prahu
Priprava:

Borovnice skupaj z vaniljo, riževo kremo in javorjevim sirupom zmešajte v mešalniku. Če je sadje zamrznjeno, ga sevedaa prej odtajajte.

Agar agar enakomerno potresite po hladni vodi (za razmerje upoštevajte navodila, zapisana na embalaži). Vodo zavrite, nato pa temperaturo znižajte in med stalnim mešanjem kuhajte nekaj minut (zopet - preverite navodila na embalaži).

Kozico odstavite in vmešajte borovnice. Kremo vlijte v kozarček in pustite, da se shladi in strdi. Okrasite po želji. Lahko tudi z žlico grškega jogurta, ki mu dodajte mandljeve lističe in zdrobljena kakavova zrna.

Nasvet: strjenko lahko pripravite tudi z malinami ali jagodami.

Še več odlični receptov preverite na www.cookeatandsmile.com.

Borovničeva strjenka by Katja Ropoša - Cook, Eat & Smile