Se tudi vam zdi, da se besede burger drži prizvok nezdravega? Če jih pripravite v domači kuhinji, so lahko zdrav obrok.
Sestavine (za 12 burgerjev):
- 100 g bulgurja
- 1 pločevinka čičerke
- skodelica svežega peteršilja, drobnjaka in metinih listov
- 1 strok česna
- sol in poper
- čili
- 1 žlica moke
- 1 žlica krušnih drobtin
- 1 žlica kokosovega olja
Priprava:
Bulgur v pol litra vode kuhamo 10 minut. Medtem procesiramo sveža zelišča in česen v multipraktiku in dodamo polovico odcejene čičerke ter na hitro sesekljamo. Mešanico prestavimo v skledo in procesiramo preostanek čičerke ter dodamo v skledo.
Ko je bulgur kuhan, ga dobro odcedimo in dodamo k mešanici. Začinimo s soljo, poprom in čilijem ter zgostimo z moko in drobtinami. Oblikujemo majhne burgerje.
V ponvi segrejemo olje in popečemo burgerje približno 2 minuti na vsaki strani do zlato rjave barve. Postržemo jih kot hamburger v kajzerici ali kot glavno jed s solato in nekaj guacamola.
Recept sta prispevali sestri Sandra in Anja – avtorici bloga DearKitchen, v reviji Lisa
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?