Recept: Burger iz bulgurja

4. 5. 2015
Deli
Recept: Burger iz bulgurja (foto: Arhiv dearkitchen.net)
Arhiv dearkitchen.net

Se tudi vam zdi, da se besede burger drži prizvok nezdravega? Če jih pripravite v domači kuhinji, so lahko zdrav obrok.

Sestavine (za 12 burgerjev):
  • 100 g bulgurja 
  • 1 pločevinka čičerke
  • skodelica svežega peteršilja, drobnjaka in metinih listov
  • 1 strok česna
  • sol in poper
  • čili
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica krušnih drobtin 
  • 1 žlica kokosovega olja
Priprava:

Burger iz bulgurja in čičerikeBulgur v pol litra vode kuhamo 10 minut. Medtem procesiramo sveža zelišča in česen v multipraktiku in dodamo polovico odcejene čičerke ter na hitro sesekljamo. Mešanico prestavimo v skledo in procesiramo preostanek čičerke ter dodamo v skledo.

Ko je bulgur kuhan, ga dobro odcedimo in dodamo k mešanici. Začinimo s soljo, poprom in čilijem ter zgostimo z moko in drobtinami. Oblikujemo majhne burgerje.

V ponvi segrejemo olje in popečemo burgerje približno 2 minuti na vsaki strani do zlato rjave barve. Postržemo jih kot hamburger v kajzerici ali kot glavno jed s solato in nekaj guacamola.

Recept sta prispevali sestri Sandra in Anja – avtorici bloga DearKitchen, v reviji Lisa

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek