RECEPT: Cheesecake z malinami – klasična in veganska različica (brez peke in brez želatine)

21. 7. 2020

Preprosto in osvežujoče. In še pečice ni treba segrevati. Čisto po našem okusu.

Slika 1/3

Cheesecake z malinami – VEGANSKA RAZLIČICA

Pripravite model za torto premera 20 centimetrov, obložite ga s papirjem za peko.

Dodatni nasveti:

● Uporabite lahko sveže ali zamrznjene maline.
● Indijske oreščke vedno prej namakajte. Tako dobite bolj kremasto teksturo.
● Uporabite nesladkano rastlinsko mleko.
● Ko dodajate sladilo, vedno začnite z manjšo količino. In dodajte več le, če je potreba.
● Podobno lahko naredite z mlekom, da ne bo masa preredka. Začnite s polovico, nato postopoma dodajajte do želene gostote.

SESTAVINE

Podlaga:

● 1 skodelica mandljev (lahko tudi praženih)
● 10 (približno) medjool datljev (izkoščičite in grobo nasekljajte)
● ščepec soli

Nadev:

● 3 skodelice surovih indijskih oreščkov (pred uporabo jih namakajte vsaj 3 ure)
● 1/3 skodelice rastlinskega mleka po vašem okusu
● 1/3 do 1/2 skodelice javorjevega sirupa
● 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
● ščepec soli
● 2 skodelici malin

PRIPRAVA:

Mandlje, datlje in sol drobno zmeljite v mešalniku. Mleto mešanico stresite v model in enakomerno razporedite po dnu ter potlačite.

Mešalnik oplaknite in nadaljujte s pripravo nadeva …

V mešalnik stresite indijske oreščke, dodajte mleko, javorjev sirup, vaniljo in sol ter mešajte, da dobite gladko maso. Po potrebi večkrat ustavite in postrgajte stranice. Bodite potrpežljivi in res mešajte do gladkega.

Nato v posodo stresite maline in jih vmešajte z lopatico.

Mešanico stresite v pripravljen model in maso enakomerno razporedite. Model nekajkrat dvignite in spustite na pult, da odstranite mehurčke.

Torto postavite v zamrzovalnik za vsaj 6 ur (ali čez noč).

Preden jo postrežete, jo vzemite iz zamrzovalnika in iz modela, pustite na sobni temperaturi približno 5 do 10 minut, nato jo okrasite po okusu in postrezite.

Preostanek hranite v hladilniku.

NAMIG: Za podlago lahko namesto mandljev uporabite tudi ovsene kosmiče. In če imate raje čokoladno različico, dodate žlico ali dve kakava. Poda se tudi kokos.

STE PRIPRAVLJENI na klasično različico? Kliknite NAPREJ in preverite recept ...

Profimedia
Recepte smo našli na www.skinnytaste.com in simple-veganista.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri