RECEPT: Cheesecake z malinami – klasična in veganska različica (brez peke in brez želatine)

17. 6. 2021
Deli
2 / 3
Profimedia

Cheesecake z malinami – KLASIČNA RAZLIČICA

To je tista različica, ki si jo privoščimo po doooolgem pohodu (saj veste, kaj mislimo, kajne? :))

Pripravite model za torto premera 15 centimetrov.

SESTAVINE

Podlaga:

● 100 g polnozrnatih ali graham keksov
● 3 žlice stopljenega masla
● ščepec soli

Nadev:

● 225 g kremnega sira
● 210 g svežih malin (1,5 skodelice)
● 100 g sladkorja v prahu (3/4 skodelice)
● 125 ml smetane za stepanje (1/2 skodelice)

PRIPRAVA

Drobno zmeljite kekse in vmešajte stopljeno maslo ter ščep soli. Kekse stresite v model, enakomerno porazdelite in z žlico ali kozarcem dobro potlačite. Model postavite v zamrzovalnik in se lotite priprave nadeva.

V posodi z (ročnim) mešalnikom zmešajte kremni sir in skodelico malin. Nekaj jih pustite, ker jih boste na koncu vmešali cele. Dodajte sladkor v prahu (začnite z manjšo količino in postopoma dodajajte)

V drugi posodi trdo stepite sladko smetano. Nežno jo vmešajte k masi z malinami.

Nato z lopatico vmešajte še preostale maline.

Kremo z malinami stresite v model in enakomerno razporedite ter poskrbite, da ne bo mehurčkov.

Pokrijte s folijo in postavite v hladilnik za vsaj tri ure, še boljše čez noč.

Preden postrežete, lahko poljubno okrasite – s temno čokolado, svežimi malinami …

NASVETI:

● V tem primeru ne priporočamo zamrznjenih malin, ker bo sicer masa preveč vodena.
● Lahko uporabite sir in smetano z manj maščobe.

VESTE, KAJ SE BO NA VROČ DAN FANTASTIČNO PODALO ZRAVEN?

Kliknite NAPREJ ...

Recepte smo našli na www.skinnytaste.com in simple-veganista.com

Novo na Metroplay: “Vse, kar je za psiho preveč, nase prevzame telo” | Tomislav in Nina Senečić