RECEPT: Čokoladni buhteljni

12. 10. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
RECEPT: Čokoladni buhteljni

Klasik z dodatno piko na i.

Za 11 kosov potrebujete:
  • 125 ml mleka
  • 175 g trsnega sladkorja
  • 2 zavitka vaniljevega sladkorja
  • 20 g kvasa
  • 220 g moke
  • 2 rumenjaka
  • 160 g masla
  • 3 žlice kakava v prahu
  • 1 ščepec soli
  • 1 ščepec cimeta
  • 500 g zamrznjenih gozdnih sadežev
  • 150 ml pomarančnega soka
  • 2 žlički jedilnega škroba
  • sladkor v prahu
  • 100 g temne čokolade (22 koščkov)
Priprava:

Zmešajte toplo mleko, 50 g trsnega sladkorja, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, zdrobljen kvas in 3 žlice moke. Testo naj nato vzhaja 15 minut. Dodajte rumenjaka, 60 g toplega masla, kakav, sol in preostalo moko ter zgnetite testo. Pokritega pustite vzhajati 1 uro.

Zavrite jagodičje, 50 g trsnega sladkorja, preostal vaniljev sladkor, 100 ml soka in cimet. Škrob zmešajte s 50 ml soka in ga primešajte jagodičju. Vse skupaj nekoliko pokuhajte. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).

Iz testa oblikujte 11 krogel. V vsako potisnite po 2 koščka čokolade in krogle razporedite po namaščenem modelu za narastke. Premažite jih s 100 g masla in potresite s 75 g sladkorja. Pecite jih 20 do 25 minut in pečene buhteljne potresite s sladkorjem v prahu.

Na kos: približno 345 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 41 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord