Kot bounty, le da v bolj zdravi verziji, zato si čokoladico privoščite brez slabe vesti.
Sestavine za 20 kosov:
- 10 jušnih žlic grobo mlete kokosove moke
- 3 jušne žlice kokosovega mleka
- 1 jušna žlica kokosovega olja
- 2 jušni žlici rastlinskega medu
Preliv:
- 400 g temne čokolade
Priprava:
1. Vse sestavine, razen čokolade, v multipraktiku gladko premešamo (2-3 minute).
2. Maso prestavimo v večjo posodo, jo z rokami pregnetemo in oblikujemo svaljke (dolžine 5 cm), ki jih polagamo v posodico na peki papir.
3. Zaprto posodico postavimo v skrinjo čez noč. Naslednji dan zamrznjene kokosove svaljke s pomočjo vilic pomakamo v, na vodni pari, stopljeno čokolado in jih polagamo nazaj na peki papir.
4. Hranimo v hladilniku in postrežemo hladne.
Če obožujete kokos, nujno preizkusite še:
- Kokosove kocke z mandlji
- Raffaello kroglice brez moke in sladkorja (+ brez peke)
- Kokosove tablice (tudi za vegane!)
Recept smo našli v knjigi Sladko je raj avtorice Natalije Jeraj.
V knjigi boste našli 53 receptov za slaščice na rastlinski osnovi, brez umetnih sestavin, presnih in pečenih, a zelo preprostih.
Avtorica Natalija Jeraj pa je recepte pospremila še z resnično vrhunskimi fotografijami. Ob njih se vam bodo zagotovo predramile vaše okušalne brbončice.
Knjiga je lahko zelo lepo darilo.
Najdete jo lahko pri založbi Planet
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem