RECEPT: Doma pripravljena čokoladica bounty (brez dodanega sladkorja in brez peke)

RECEPT: Doma pripravljena čokoladica bounty (brez dodanega sladkorja in brez peke) (foto: Profimedia) Profimedia
15. 12. 2019

Kot bounty, le da v bolj zdravi verziji, zato si čokoladico privoščite brez slabe vesti.

Sestavine za 20 kosov:
  • 10 jušnih žlic grobo mlete kokosove moke
  • 3 jušne žlice kokosovega mleka
  • 1 jušna žlica kokosovega olja
  • 2 jušni žlici rastlinskega medu
Preliv:
  • 400 g temne čokolade
Priprava:

1. Vse sestavine, razen čokolade, v multipraktiku gladko premešamo (2-3 minute).

2. Maso prestavimo v večjo posodo, jo z rokami pregnetemo in oblikujemo svaljke (dolžine 5 cm), ki jih polagamo v posodico na peki papir.

3. Zaprto posodico postavimo v skrinjo čez noč. Naslednji dan zamrznjene kokosove svaljke s pomočjo vilic pomakamo v, na vodni pari, stopljeno čokolado in jih polagamo nazaj na peki papir.

4. Hranimo v hladilniku in postrežemo hladne.

Če obožujete kokos, nujno preizkusite še:
Recept smo našli v knjigi Sladko je raj avtorice Natalije Jeraj.

V knjigi boste našli 53 receptov za slaščice na rastlinski osnovi, brez umetnih sestavin, presnih in pečenih, a zelo preprostih.

Avtorica Natalija Jeraj pa je recepte pospremila še z resnično vrhunskimi fotografijami. Ob njih se vam bodo zagotovo predramile vaše okušalne brbončice. 

Knjiga je lahko zelo lepo darilo. 

Najdete jo lahko pri založbi Planet