Kako pripraviti domač sladoled, ki vas bo založil z beljakovinami?
Si tudi vi ne predstavljate poletja brez sladoleda? Slednji je zagotovo eden najbolj priljubljenih poletnih sladic, vendar pogosto vsebuje veliko sladkorjev in maščob, zaradi česar ni najbolj ustrezna vsakodnevna izbira.
Dobra novica pa je, da lahko veliko bolj zdrav sladoled enostavno pripravite kar sami doma, zanj pa potrebujete le 4 sestavine!
V glavni vlogi je skuta, ki vas bo založila z beljakovinami. Najbolje je, da izberete lahko skuto, ki vsebuje manj maščob in tako pripomore tudi k nižji kalorični vrednosti.
Potrebujete:
- 2 skodelici skute;
- 1/4 skodelice medu;
- 2 žlici arašidovega masla;
- 2 žlici čokoladnih kapljic.
Kako pripraviti domač beljakovinski sladoled?
1. V kuhinjskem robotu ali električnem mešalniku premešajte skuto, med in arašidovo maslo, da dobite gladko, kremasto zmes. Na koncu nežno vmešajte še čokoladne kapljice.
2. Sladoledno mešanico postavite v zamrzovalnik za približno 4 ure, da se strdi.
3. Pred uživanjem sladoled za 10 - 15 minut na sobno temperaturo, da se nekoliko odtali, nato pa si privoščite slastno razvajanje. Sicer sladoled lahko hranite v zamrzovalniku do 2 tedna.
Bodite kreativni!
Glavni sestavini sladoleda sta skuta in med, druge dodatke pa lahko spreminjate po izbiri. Dodajate lahko sadje, maslo oreščkov, začimbe ter druge sestavine, ki jih imate radi. Eksperimentirajte in odkrivajte različne kombinacije ter poiščite tisto, ki bo vam najbolj slastna.
Morda bi vas zanimalo tudi:
Dajana Smolnik o motnjah hranjenja in zdravemu odnosu do hrane
V novi epizodi Aktivni podkasta je z nami Dajana Smolnik, mag. dietetike, ki ozavešča predvsem o motnjah hranjenja in motnjah prehranjevanja ter ljudem pomaga, da vzpostavijo zdrav odnos do hrane.
V pogovoru nam je pojasnila, kako lahko prepoznamo neustrezen odnos do hrane in kako ga lahko izboljšamo, v čem se razlikujejo motnje hranjenja in motnje prehranjevanja, kdo je najbolj nagnjen k motnjam hranjenja ter še veliko več.
Prisluhnite epizodi tukaj:
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?