25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

RECEPT: Jabolčni piškotni kolač

1. 6. 2016 Vir: liza.aktivni.si

Kisla smetana poskrbi za piko na i.

Za 14 kosov potrebujete:
  • 4 jabolka
  • 4 žlice limonovega soka 
  • 125 g polnozrnate pšenične moke
  • 200 g zmehčanega masla 
  • 1 ščepec soli
  • 1 žličke mletega cimeta
  • 230 g sladkorja 
  • 4 jajca
  • 280 g moke 
  • 3 žličke pecilnega praška 
  • 120 g kisle smetane 
  • 80 g sladkorja v prahu 
  • 1–2 žlici mleka
Priprava:

1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Jabolka olupite, jih zrežite na četrtine in odstranite peščišče. Na izbočenih delih jih večkrat zarežite po dolgem. Nakapajte jih z limonovim sokom. Piškote grobo sesekljajte. 

2. Kremasto zmešajte maslo, sol, cimet in sladkor. Drugo za drugim primešajte jajca. Moko zmešajte s pecilnim praškom. Izmenjaje s kislo smetano ju primešajte kremi. Na koncu dodajte še piškote.

3. Testo denite v namaščen tortni model (premera 26 cm) in ga pogladite. Vanj potisnite jabolčne krhlje z zarezano stranjo navzgor. Kolač pecite približno 60 minut. Po peki naj se ohladi.

4. Sladkor v prahu in mleko zmešajte v gosto glazuro. Denite jo v vrečko za zamrzovanje. Odrežite majhen vogalček in s črticami glazure okrasite kolač.

Čas priprave: 1 ura in 30 minut.
Na kos: približno 390 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 48 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri