RECEPT: Jabolčni piškotni kolač

1. 6. 2016 Vir: liza.aktivni.si

Kisla smetana poskrbi za piko na i.

Za 14 kosov potrebujete:
  • 4 jabolka
  • 4 žlice limonovega soka 
  • 125 g polnozrnate pšenične moke
  • 200 g zmehčanega masla 
  • 1 ščepec soli
  • 1 žličke mletega cimeta
  • 230 g sladkorja 
  • 4 jajca
  • 280 g moke 
  • 3 žličke pecilnega praška 
  • 120 g kisle smetane 
  • 80 g sladkorja v prahu 
  • 1–2 žlici mleka
Priprava:

1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Jabolka olupite, jih zrežite na četrtine in odstranite peščišče. Na izbočenih delih jih večkrat zarežite po dolgem. Nakapajte jih z limonovim sokom. Piškote grobo sesekljajte. 

2. Kremasto zmešajte maslo, sol, cimet in sladkor. Drugo za drugim primešajte jajca. Moko zmešajte s pecilnim praškom. Izmenjaje s kislo smetano ju primešajte kremi. Na koncu dodajte še piškote.

3. Testo denite v namaščen tortni model (premera 26 cm) in ga pogladite. Vanj potisnite jabolčne krhlje z zarezano stranjo navzgor. Kolač pecite približno 60 minut. Po peki naj se ohladi.

4. Sladkor v prahu in mleko zmešajte v gosto glazuro. Denite jo v vrečko za zamrzovanje. Odrežite majhen vogalček in s črticami glazure okrasite kolač.

Čas priprave: 1 ura in 30 minut.
Na kos: približno 390 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 48 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri