Decembrsko razvajanje malo drugače.
Sestavine:
- 1/2 kg jabolk
- 3 dag rozin
- 1/2 dl javorovega sirupa
- 4 dl vode
- cimet
- 2,5 dag kuzuja (sredstvo za zgoščevanje brez glutena)
Sestavine za preliv:
- 2,5 dl smetane (lahko sojine)
- 2 g agar agarja (želirno sredstvo)
- javorjev sirup po okusu
Priprava:
1. Jabolka olupite in narežite na kocke. Nato jih skupaj z rozinami, javorjevim sirupom in cimetom zavrite v vodi. Naj vre toliko časa, da se jabolka zmehčajo.
2. Kuzu razmešajte z minimalno količino hladne vode in primešajte. Naj zavre. Zlijte v skodelice ter počakajte, da se ohladi.
3. Smetano, agar agar in javorjev sirup stresite v posodo in ob stalnem mešanju zavrite. Prelijte pudinge v skodelicah ter počakajte, da se preliv strdi.
Nasvet: Če vam navedena vrsta smetane, želirnega sredstva ali sredstva za zgoščevanje ni po godu, sestavine brez skrbi zamenjajte.
Pripravila Mateja Tea Dereani, www.matejadereani.si
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?