Recept: Jabolčni puding s smetano

9. 12. 2014
Recept: Jabolčni puding s smetano (foto: Mateja Tea Dereani)
Mateja Tea Dereani

Decembrsko razvajanje malo drugače.

Sestavine:
  • 1/2 kg jabolk
  • 3 dag rozin
  • 1/2 dl javorovega sirupa
  • 4 dl vode
  • cimet
  • 2,5 dag kuzuja (sredstvo za zgoščevanje brez glutena)
Sestavine za preliv:
  • 2,5 dl smetane (lahko sojine)
  • 2 g agar agarja (želirno sredstvo)
  • javorjev sirup po okusu
Priprava:

1. Jabolka olupite in narežite na kocke. Nato jih skupaj z rozinami, javorjevim sirupom in cimetom zavrite v vodi. Naj vre toliko časa, da se jabolka zmehčajo.

2. Kuzu razmešajte z minimalno količino hladne vode in primešajte. Naj zavre. Zlijte v skodelice ter počakajte, da se ohladi.

3. Smetano, agar agar in javorjev sirup stresite v posodo in ob stalnem mešanju zavrite. Prelijte pudinge v skodelicah ter počakajte, da se preliv strdi.

Nasvet: Če vam navedena vrsta smetane, želirnega sredstva ali sredstva za zgoščevanje ni po godu, sestavine brez skrbi zamenjajte.

Pripravila Mateja Tea Dereani, www.matejadereani.si

Bo Trumpova podoba krasila spominski kovanec za en dolar? "Ni lažna novica"