Recept: Jabolčni puding s smetano

Recept: Jabolčni puding s smetano (foto: Mateja Tea Dereani) Mateja Tea Dereani
9. 12. 2014

Decembrsko razvajanje malo drugače.

Sestavine:
  • 1/2 kg jabolk
  • 3 dag rozin
  • 1/2 dl javorovega sirupa
  • 4 dl vode
  • cimet
  • 2,5 dag kuzuja (sredstvo za zgoščevanje brez glutena)
Sestavine za preliv:
  • 2,5 dl smetane (lahko sojine)
  • 2 g agar agarja (želirno sredstvo)
  • javorjev sirup po okusu
Priprava:

1. Jabolka olupite in narežite na kocke. Nato jih skupaj z rozinami, javorjevim sirupom in cimetom zavrite v vodi. Naj vre toliko časa, da se jabolka zmehčajo.

2. Kuzu razmešajte z minimalno količino hladne vode in primešajte. Naj zavre. Zlijte v skodelice ter počakajte, da se ohladi.

3. Smetano, agar agar in javorjev sirup stresite v posodo in ob stalnem mešanju zavrite. Prelijte pudinge v skodelicah ter počakajte, da se preliv strdi.

Nasvet: Če vam navedena vrsta smetane, želirnega sredstva ali sredstva za zgoščevanje ni po godu, sestavine brez skrbi zamenjajte.

Pripravila Mateja Tea Dereani, www.matejadereani.si