RECEPT: Kotlet z jurčki

8. 2. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
RECEPT: Kotlet z jurčki

Z aromatičnim rokforjem in zelišči.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 10 g posušenih jurčkov
  • 250 g čebule
  • 150 g svežih jurčkov
  • 2 žlici masla
  • 1 žlico sladkorja
  • 250 ml marsale
  • 400 ml juhe
  • 1 žlico sredstva za zgoščevanje omak
  • sol, poper
  • 1 strok česna
  • 150 g rokforja 
  • 2 žlici olja
  • po 3 vejice sesekljanega peteršilja in timijana
  • 4 telečje kotlete (po 250 g)
Priprava:

1. Suhe gobe za približno 20 minut namočite v 200 ml vroče vode. Čebulo olupite in 125 g zrežite na kocke. Preostalo čebulo zrežite na tanke krhlje. Sveže gobe očistite, namočene pa ožemite. Vodo od namakanja prihranite za pozneje. Vse gobe grobo sesekljajte.

2. Krhlje čebule popražite na 1 žlici masla. Primešajte sladkor in ga stopite. Zalijte z marsalo, juho in vodo, v kateri so se namakale gobe, ter tekočino pokuhajte na približno 250 ml. Zgostite jo s sredstvom za zgoščevanje omak in jo začinite.

Na Kitajskem zgradili avtocesto brez enega samega delavca

3. Na preostalem maslu popražite gobe in čebulne kocke. Zraven iztisnite česen. Sir zrežite na kocke in ga dodajte skupaj z zelišči. Vse skupaj začinite s poprom. V kotlete zarežite žepe. Napolnite jih z gobovo maso, jih spnite in meso začinite. Kotlete na olju pecite približno 10 minut. Dodajte omako in jih dušite še približno 5 minut. Zraven teknejo pečene gobe in krompirjev pire.

Čas priprave: približno 1 ura in 5 minut.
Na osebo: približno 770 kcal, beljakovine: 52 g, maščobe: 44 g, ogljikovi hidrati: 19 g.

Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija