Z aromatičnim rokforjem in zelišči.
Za 4 osebe potrebujete:
- 10 g posušenih jurčkov
- 250 g čebule
- 150 g svežih jurčkov
- 2 žlici masla
- 1 žlico sladkorja
- 250 ml marsale
- 400 ml juhe
- 1 žlico sredstva za zgoščevanje omak
- sol, poper
- 1 strok česna
- 150 g rokforja
- 2 žlici olja
- po 3 vejice sesekljanega peteršilja in timijana
- 4 telečje kotlete (po 250 g)
Priprava:
1. Suhe gobe za približno 20 minut namočite v 200 ml vroče vode. Čebulo olupite in 125 g zrežite na kocke. Preostalo čebulo zrežite na tanke krhlje. Sveže gobe očistite, namočene pa ožemite. Vodo od namakanja prihranite za pozneje. Vse gobe grobo sesekljajte.
2. Krhlje čebule popražite na 1 žlici masla. Primešajte sladkor in ga stopite. Zalijte z marsalo, juho in vodo, v kateri so se namakale gobe, ter tekočino pokuhajte na približno 250 ml. Zgostite jo s sredstvom za zgoščevanje omak in jo začinite.
3. Na preostalem maslu popražite gobe in čebulne kocke. Zraven iztisnite česen. Sir zrežite na kocke in ga dodajte skupaj z zelišči. Vse skupaj začinite s poprom. V kotlete zarežite žepe. Napolnite jih z gobovo maso, jih spnite in meso začinite. Kotlete na olju pecite približno 10 minut. Dodajte omako in jih dušite še približno 5 minut. Zraven teknejo pečene gobe in krompirjev pire.
Čas priprave: približno 1 ura in 5 minut.
Na osebo: približno 770 kcal, beljakovine: 52 g, maščobe: 44 g, ogljikovi hidrati: 19 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?